Nældekål - fra Simon Paullis Urtebog 1648
- 4 Personer
De spæde skud af
200 g | brændenælde |
100 g | kvan |
150 g | humleskud |
50 g | persille |
200 g | kørvel |
100 g | havesyre |
200 g | mælkebøtteblade |
1 l. | vand |
40 g | smør eller 1/2 dl olivenolie |
1 l. | mælk |
100 g | hvedekrumme uden skorpe |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Urterne skylles, blancheres og kommes i et dørslag, afsvales og hakkes groft.
-
2Put det hakkede grønt tilbage i gryden med en halv liter af blancheringsvandet.
-
3Koges ved svag varme i ca. 15 min.
-
4Hvedekrummen opblødes i mælken og blendes.
-
5Smør tilsættes retten.
-
6Jævn retten med hvedekrumme.
-
7Koges igennem ca. 5 min.
-
8Smages til med salt og peber.