Stuvede brændenælder
SNACKS OG TILBEHøR

Stuvede brændenælder

Brændenælder er rige på vitaminer og mineraler og koster dig ikke andet end en tur i haven med hansker på. Smagen minder lidt om spinat. 
  • 1 Person

Ingredienser

2 dl. fløde
- Salt, peber og muskatnød
- Løg og hvidløg efter smag
2 håndfulde blancherede brændenælder
1 knsp. sukker
2 dl. vand

Sådan gør du

  1. 1
    Blanchering: Kom 2 dl vand i kog med 2 spsk. salt og smid de vaskede brænde­nælder ned i 30 sekunder – læg dem herefter direkte over i et koldt vandbad. Når bladene er afkølede, presser du vandet ud af nælderne og hakker dem groft.
  2. 2
    Smelt en klat smør på panden og tilsæt hakket hvidløg eller løg efter smag.
  3. 3
    Når de er gyldne, tilsætter du de hakkede brændenælder. Lad det stege i et par minutter.
  4. 4
    Krydr med salt, peber og muskatnød. Hæld herefter 2 dl fløde i.
  5. 5
    Lad det koge ind i 10-15 minutter, til det har en fast konsistens.
  6. 6
    Kom en knivspids sukker i.