Citronmåne
- 6 Personer
Ingredienser
175 g | smør |
175 g | sukker |
3 stk. | æg |
250 g | mel |
1 tsk. | bagepulver |
100 g | sukker |
2 stk. | citroner |
1 stk. | appelsin |
- | flormelis |
Sådan gør du
-
1Pisk smør og sukker hvidt, tilsæt æggene et ad gangen, derefter blandes mel og bagepulver i samt revet skal fra en citron.
-
2Put dejen i en smurt springform og bag ved 175 grader i ½-1 time.
-
3Vend kagen ud og køl af.
-
4I en lille gryde smeltes de 100 gram sukker med saften fra en citron og en appelsin til sirup. (Den sidste citron skal bruges til glasur.)
-
5Hæld siruppen over kagen og lad den stå og trække, mens der laves en tyk glasur af flormelis og citronsaft.
-
6Pynt med glasur.
Tip!
Man kan farve glasuren med frugtfarve, hvis den skal være gul.