Sofregit
- 2 Personer
Ingredienser
2 stk. | store løg (gerne salatløg) i tynde skiver |
5 stk. | tomater |
2 fed | hvidløg |
8 spsk. | olivenolie |
1 dl. | brandy |
Sådan gør du
-
1Flå tomaterne og fjern kernerne. Alternativt kan man gøre det ved at skære tomaterne over og rive dem på rivejern og smide skindet væk.
-
2Hæld olivenolien i en lertøjsgryde (eller en tykbundet gryde) og sæt den over middel varme.
-
3Steg løgene i olien, langsomt, til de er gennemsigtige – de skal ikke tage farve.
-
4Tilsæt hvidløg og tomat, skru ned for varmen og steg videre, til de er helt karamelliserede. Gerne 30-45 minutter.
-
5For endnu mere smag og kraftigere karamellisering kan man vælge at flambere sin sofregit.
-
6Hæld lidt mindre end en deciliter brandy over retten og sæt ild til den. Lad den brænde, til spritten er væk.