Patatas bravas
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | store kartofler – der er velegnede til stegning – f.eks. røde kartofler |
- | olivenolie |
- | salt |
Tomatsauce
3 stk. | store kødfulde tomater |
2 fed | hvidløg |
1 skive | rødvinseddike |
- | Pimenton picante (stærk spansk paprika) |
dl. | hvidvin (cirka) |
- | Mel til at jævne saucen |
- | lidt salt |
Sådan gør du
-
1Tomatsaucen laves først.
-
2Tomaterne skæres over og rives på et rivejern – på den fine side. Skrællen kasseres.
-
3Tomatmosen steges i olivenolie ved medium varme.
-
4Tilsæt rødvinseddiken og smag til med den stærke paprika, salt og hvidvin.
-
5Saucen jævnes med mel, der drysses i under kraftig omrøring, hvis den er for tynd.
-
6Kartoflerne skrælles og skæres i tern på ca. 3x3 cm.
-
7Skylles og tørres på et viskestykke. Saltes.
-
8Olivenolie hældes op i en lille pande, så det er 4-5 cm dybt. Varmes op til ca. 180 grader.
-
9Kartoflerne steges lidt ad gangen i et lag, til de er gyldne. Lad dem dryppe af, før de spises.
-
10De stegte kartofler anrettes på tallerken med tomatsaucen over.