Grovpizza med karamelliserede rødløg og rødbede
- 4 Personer
Dej
3 dl. | lunt vand (max. 40C) |
15 g | gær |
2 spsk. | surdej eller yoghurt |
100 g | groft mel |
375 g | hvedemel |
2 tsk. | salt |
Fyld
6 stk. | rødløg, i tynde skiver |
2 spsk. | smør eller olie |
1 tsk. | balsamico eller anden vineddike |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
200 g | fast ost (f.eks emmenthaler) |
4 stk. | rødbeder, i tynde skiver |
spsk. | olivenolie til pensling |
4 stk. | forårsløg, i tynde skiver |
- | friske urter til topping |
Sådan gør du
-
1Dej: Bland vand, gær, surdej/yoghurt og det grove mel i en skål. Bland halvdelen af hvedemelet i og ælt i 3-4 min.
-
2Tilsæt resten af melet sammen med saltet og ælt yderligere 3-4 min. Sæt dejen til hævning tildækket og på et lunt sted i ca. 1½ time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
-
3Smelt smørret på en pande og steg løgene over middel varme og under omrøring i 10-15 min. til de er bløde og gyldne. Hæld eddike på, drys med lidt salt og friskkværnet peber og tag panden af varmen.
-
4Tænd ovnen på 220°/200° varmluft. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse, læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel de bløde løg på den. Riv osten udover og fordel rødbedeskiver udover.
-
5Pensl rødbedeskiverne med olie og bag pizzaen i 15-20 min. til kanten og rødbederne er gyldne.
-
6Server pizzaen lun, drysset med forårsløg og friske urter.
Tip!
Lav en hurtig og lettere version af pizzaen og brug grove tortillapandekager i stedet for pizzabunden. Beregn i så fald kortere bagetid.