Chokoladecupcakes med kokosfrosting
- 12 Personer
Kagedejen
150 g | smør |
1 dl. | fløde |
100 g | mørk chokolade, grofthakket |
150 g | brun farin |
2 stk. | æg |
150 g | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
4 spsk. | kakaopulver |
25 g | minimarshmallows eller almindelige skåret i mindre stykker (kan udelades) |
1 tsk. | salt |
Topping
75 g | blødt smør, stuetemperatur |
200 g | flormelis |
200 g | flødeost naturel |
- | Kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker |
5 spsk. | kokosmel |
- | Limesaft, efter smag (kan udelades) |
Drys
- | Ristede kokosflager, hakket chokolade eller kokosmel |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
-
2Smelt smør, fløde, 50 g chokolade og brun farin sammen i en kasserolle. Lad det køle til stuetemperatur. Pisk æggene i et ad gangen.
-
3Bland de sidste 50 g chokolade, sukker, mel, bagepulver, kakaopulver, salt og marshmallows i en skål. Rør det i smørblandingen, til massen er glat og ensartet.
-
4Fordel dejen i 12 cupcakeforme, sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter.
-
5Lad kagerne køle lidt, og forbered imens toppingen.
-
6Pisk smørret sammen med flormelis, vaniljekorn og kokos, indtil det er lyst og luftigt.
-
7Rør flødeosten i, og pynt kagerne med topping og drys.