Rosenkål & mozzarella
SNACKS OG TILBEHøR

Rosenkål & mozzarella

Denne enkle og lækre ret varmer både krop og sjæl. Rosenkål, der lige koges kort, bliver ‘mashed’ og dækket med et generøst lag af mozzarella, parmesan og brødkrummer – og så en halv times tid i ovnen. Opskriften er fra "Camillos Grønne Køkken" af Jørgen Smidstrup og Helle Marietta Pedersen.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Det skal du bruge:

600 g rosenkål
2 tsk. groft salt
150 glas frisk mozarella
25 g friskrevet parmesan
2 fed hvidløg
2 tsk. timian, frisk , hvis du bruger tørret timian, så brug 1 tsk.
1 spsk. smør
60 g daggammelt brød
3 spsk. Ekstra jomfruolivenolie
- flagesalt
- friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt en gryde over med vand. Tilsæt salt til vandet, når det koger – læg rosenkålene i det kogende vand. Kog rosenkålene i 7-8 minutter. Mens de koger, gør du en skål klar med koldt vand og en lille håndfuld isterninger.
  2. 2
    Når rosenkålene er kogt, hælder du kogevandet fra igennem en sigte – og lægger straks rosenkålene i det iskolde vand.
  3. 3
    Smuldr brødet til fine krummer – eller lav krummerne i blender eller foodprocessor. Tænd ovnen på 190 grader C (varmluft). Smør et ildfast fad med smør, både i bunden og op ad siderne, drys med lidt af brødkrummerne.
  4. 4
    Fisk rosenkålene op af vandet, og lad dem dryppe af i en sigte. Læg dem på et skærebræt, og giv hvert rosenkål et let tryk fx. med bunden af et vandglas, så rosenkålene bliver lidt flade. Fordel dem i et lag i det smurte fad. Drys lidt flagesalt over, og kværn lidt peber over også.
  5. 5
    Hak hvidløgene fint, hiv timian af stilkene, riv parmesan – bland det godt sammen med resten af brødkrummerne.
  6. 6
    Drys blandingen med brødkrummer over rosenkålene, og fordel mozzarellaen henover i små stykker også. Stænk olivenolie over til sidst.
  7. 7
    Stil fadet i den varme ovn, bag i 30 minutter. Dæk eventuelt fadet til undervejs, hvis overfladen bliver for mørk. Server retten rygende varm.