Et vidunderligt fransk kagekoncept i kategorien sandkager er: gâteau de voyage. Det kan oversættes direkte til “rejsekage” og dækker over kager, der er velegnede til at tage under armen og med på farten. Opskriften er fra Mika Wulffs kogebog ’Da jeg lærte at bage i Paris’
10 Personer
45 Minutes
Det skal du bruge:
-
skal fra 2 økologiske citroner
150 g
sukker
75 g
smør
150 g
hvedemel
1 tsk.
bagepulver
3
æg
75 g
piskefløde
2 spsk.
amaretto (kan udelades)
Sirup:
50 g
vand
75 g
sukker
75 g
citronsaft
ANNONCE
Sådan gør du
1
Riv citronskal fint, og gnid det grundigt sammen med sukkeret med fingrene. Denne øvelse frigiver aroma fra citronskallerne, og jeg anbefaler ikke at springe den over.
2
Beklæd formen (brødform cirka 1,7 l) med bagepapir, eller smør den med et tyndt lag smør. Tænd ovnen på 180 C/160 C varmluft.
3
Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af.
4
Sigt mel og bagepulver sammen i en skål.
5
Pisk æg og citronsukker til en lys og luftig æggesnaps i en anden skål. Det tager ca. 5 minutter med håndmikser eller røremaskine ved høj hastighed.
6
Tilsæt lidt efter lidt piskefløde og amaretto til æggesnapsen, mens der piskes ved lav hastighed.
7
Vend forsigtigt blandingen af mel og bagepulver i æggeblandingen, og vend til sidst det tempererede smeltede smør i dejen. Hæld dejen i formen.
8
Bag kagen i ca. 30 minutter, indtil den er gennembagt. Tjek, at en kødnål i midten af kagen kommer ud ren.
9
Giv vand, sukker og citronsaft et opkog i en kasserolle, og lad siruppen simre i 2-3 minutter.
10
Prik en masse huller i den færdigbagte, varme kage med en kødnål, og pensl den med den varme sirup. Lad kagen køle af, og pak den lufttæt ind indtil servering.