Bananbrød
BAGVæRK

Bananbrød

Bananbrød: Giv bananerne nyt liv i et bananbrød med chokolade og nødder.
  • 0 Personer
  • 70 Minutes

Det skal du bruge:

275 g hvede- eller speltmel
1 spsk. bagepulver (let afrundet)
1 tsk. kanel
1 knivspids salt
90 g nødder , fx valnødder eller hasselnødder
6 Fairtrade-bananer , modne
200 ml plantemælk (f.eks. havre- eller rismælk)
90 ml planteolie , neutral
75 g sukker
50 g mørke chokolade-knapper (valgfrit) eller lidt hakket chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Forvarm ovnen til 180 grader (over- og undervarme) og beklæd en rugbrødsform (35x11 cm) med bagepapir.
  2. 2
    Mos 5 bananer med en gaffel og bland dem med mælk, planteolie og sukker.
  3. 3
    Rør mel, bagepulver, kanel og salt sammen og tilsæt det titil bananmassen.
  4. 4
    Hak nødderne og tilsæt dem sammen med 2/3 af chokoladeknapperne til dejen.
  5. 5
    Hæld dejen i rugbrødsformen og læg to halve bananer ovenpå. Fordel de resterende chokoladeknapper over brødet.
  6. 6
    Bag brødet i cirka 30 minutter. Dæk derefter formen med alufolie og bag videre i 30 minutter.
  7. 7
    Tjek med en tandstik, om brødet er færdigbagt. Lad brødet køle af i formen, før det tages ud og serveres.