Østershatte på grillspyd med syltet grøn tomatsalsa
SNACKS OG TILBEHøR

Østershatte på grillspyd med syltet grøn tomatsalsa

Grillsæsonen kalder på en god barbercuesauce. Her brugt på spyd med østershatte. Opskriften er fra kogebogen Grønt på grillen af Linus Kanfall.
  • 4 Personer
  • 40 Minutes

Det skal du bruge:

500 g østershatte
- rapsolie til pensling
1.5 dl barbecue sauce (Se opskrift under)

Grøn tomatsalsa:

- syltede grønne tomater (på glas)
1 
skalotteløg
1 fed hvidløg
1 bundt persille
2 spsk. olivenolie
1 lime
1 grøn chili
- salt og lidt peber

Klassisk barbecuesauce:

240 g ketchup
100 g brun farin
60 g æblecidereddike
60 g soja
30 g Dijon-sennep
30 g worcestershire sauce
1 tsk. Løgpulver
1 tsk. røget paprika
0.5 tsk. cayennepeber
2 fed hvidløg
- salt og lidt peber

Sådan gør du

  1. 1
    En god barbecuesauce er et musthave, når det er grillsæson. Saucen passer til næsten alt, du kan grille – svampe, majs og kylling. Prøv dig frem. Sådan gør du: Kom alle ingredienser undtagen hvidløg i en gryde. Pres hvidløget i. Lad blandingen koge op, og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber.
  2. 2
    Østershatte på grillspyd: Tænd grillen på maks., og lad den stå med låget lukket i mindst 15 minutter, mens du forbereder det hele.
  3. 3
    Fjern det nederste af stokken på svampene. Skær svampene i nogenlunde ens stykker. Sæt svampene på grillspyd, pensl med rapsolie.
  4. 4
    Grill på medium/høj varme i ca. 15 minutter. Vend undervejs for jævn tilberedning. Pensl med barbecuesauce i de sidste 2 minutter.
  5. 5
    Hak de syltede tomater fint. Hak løget fint. Hak persillen fint. Bland tomater, løg, presset hvidløg, persille, olivenolie, revet limeskal og saften fra 1 lime i en skål.
  6. 6
    Hak chilien fint, og tilsæt passende mængde, alt efter hvor stærk du vil have salsaen. Smag til med salt og peber.

Tip!

Du kan sagtens bruge andre svampe, hvis du ikke har østershatte.