Tærte med rødløg og figner
BAGVæRK

Tærte med rødløg og figner

En tærte er den perfekte partner til næsten al mad. Du kan vælge at bage en stor tærte eller mange små, så man får hver sin lille tærte. Opskriften er fra kogebogen Side dishes– det perfekte tilbehør til din hovedret af Camilla Lawes
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Det skal du bruge:

1 rulle butterdej
3 rødløg , store
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
4 figner , friske
1 spsk. olivenolie
4 stilke frisk rosmarin

Sådan gør du

  1. 1
    Rul dejen ud på en bageplade med bagepapir, og fold kanterne, så du har en flot rund bund af butterdej. Eller del dejen i 8 firkanter, og form dem til 8 cirkler
  2. 2
    Pil og skær rødløg i tynde skiver, og fordel dem på butterdejen. Drys med sukker, krydr med salt, og dryp olivenolie over
  3. 3
    Bag tærten i en 180 grader C varm ovn ved varmluft i 20 minutter
  4. 4
    Skyl og skær figner i tynde både. Fordel figenbådene over løgskiverne, og bag yderligere i 15 minutter. Bunden skal være let gylden og sprød
  5. 5
    Tag tærten ud, og dryp den med olie. Drys med hele rosmarinblade, og server med det samme

Tip!

Perfekt til: ostebord, tørret skinke og grillet kylling.