Minestrone
AFTENSMAD

Minestrone

Grønne og gule bønner, små tomater, fennikel, zucchini og kartofler. Hvad har du i grøntsagsskuffen? Ja, kig i hele køkkenet. Måske har du en træt skorpe fra en parmesanost. Måske noget pasta. Minestrone handler om at udnytte alt det, du allerede har. Opskriften er fra kokken Eva Hurtigkarls kogebog Spis med.
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

2 løg
3 spsk. olivenolie
2 stængler bladselleri
2 gulerødder
3 fed hvidløg
1.5 tsk. chiliflager
2 laurbærblade
2 spsk. tomatpuré
2 dåser hakket tomat
400 g kogte bønner
1 l kogevand fra bønnerne (grøntsagsfond eller vand kan bruges)
100 g parmesan , inkl. skorpen
100 g suppehorn (eller andre små pasta/pastaris)

Sådan gør du

  1. 1
    Skær løgene i tern. Varm olivenolie i en stor gryde, og steg løgene ved svag varme i 5-10 minutter.
  2. 2
    Skær bladselleri og gulerødder i tern, og tilføj dem til gryden. Steg ved middelsvag varme i 5 minutter, indtil grøntsagerne har smidt deres væske.
  3. 3
    Hak hvidløgsfeddene fint, og tilføj dem til gryden, og steg i yderligere 2 minutter. Tilføj chiliflager og laurbærblade, og steg i 30 sekunder.
  4. 4
    Tilføj tomatpuré, og steg ved middel varme i 2 minutter. Tilføj hakkede tomater. Tilføj bønner, bønnevand og skorpen fra parmesanosten. Lad simre 1 times tid – gerne længere.
  5. 5
    Tilføj suppehornene, og kog i 10 minutter. Pastaen kan godt suge en del væske, så tilføj evt. mere bønnevand.
  6. 6
    Smag suppen til med masser af salt og peber, og servér med revet parmesan og olivenolie på toppen.