Tacos med sprød dobbeltpaneret blomkål
AFTENSMAD

Tacos med sprød dobbeltpaneret blomkål

  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Dobbeltpaneret blomkål

1 stk. blomkålshoved 700-800 gram
2.5 dl fuldkornsmel
4 stk. æg
2 spsk. soja
2 dl rasp
2 dl panko rasp
1 tsk. røget paprika
1 tsk. hvidløgspulver kan udelades
2 tsk. salt

Guacamole

2 fed hvidløg
1 stk. lime
- salt
4 avokadoer

Coleslaw

0.5 stk. rødkål
1 stk. lime
2 spsk. olie
2 tsk. lys sirup
- salt

Sriracha-mayo

2 dl mayonnaise
2 spsk. sriracha evt. lidt mindre
- limesaft et godt skvæt

Desuden

8 stk. tortillabrød
- limeskiver
- frisk koriander
- syltede rødløg

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader varmluft, hvis du vil bage frem for at pandestege din blomkål.
  2. 2
    Fjern de grønne blade fra blomkålen. Hvis de ser fine ud, kan du gemme dem og bruge dem i din coleslaw. Skær blomkålshovedet i mindre buketter. Jeg skærer typisk de største buketter i kvarter og de mellemstore i 2-3 stykker. Læg op i en stor si, og skyl med vand. Lad dryppe lidt af, læg så i en stor skål, og drys mel over, til al blomkålen er dækket.
  3. 3
    Find to dybe tallerkner frem. Pisk æg med soja i den ene, og bland rasp, panko og krydderier i den anden. Vend først den meldryssede blomkål i æg og dernæst i rasp, til den er helt dækket.
  4. 4
    Du kan enten stege blomkålen i et godt lag olie i en pande, til den er gylden hele vejen rundt, eller fordele blomkålen på en bradepande, give den et godt skvæt olie og bage 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Den bliver flottere i farven, når man steger den, men det er unægteligt nemmere i ovnen.
  5. 5
    Lav imens guacamole ved at mose avocadoerne groft og smage til med hvidløg, limesaft og salt. Bland en sriracha-mayo.
  6. 6
    Lav coleslaw ved at strimle rødkålen helt fint og kramme med lime, olie, sirup og salt, til kålen falder lidt sammen. Smag til. Den skal være syrlig og salt med et hint af sødme. Server med små lune tortillabrød, coleslaw, frisk koriander, limeskiver og syltede rødløg.