Kylling a la grækenland
- 2 Personer
- 35 Minutes
Det skal du bruge:
2 | kyllinge brystfilet (med skind) |
- | olivenolie |
1 | aubergine |
2 | fed hvidløg |
1 | rød peberfrugt |
2 | tomater |
1 spsk. | tørret oregano |
1 tsk. | Løgpulver |
1 tsk. | tørret dild |
1 tsk. | tørret timian |
- | salt og sort peber |
0.5 dl. | hvidvin |
Servering
1 | citron |
150 g | feta (gerne fra blok) |
100 g | kalamataoliven |
2 håndfulde | oregano |
1 håndfuld | bredbladet persille |
1 tsk. | chiliflager, tørrede |
- | pitabrød (eller andet brød) |
Sådan gør du
-
1Del kyllingefileterne i 2-3 stykker hver. Brun dem i olie på en stor pande i et par minutter på hver side. Tag dem af panden. Skær imens auberginen i mundrette chunks. Brun dem på panden i ca. 5 minutter.
-
2Skær imens auberginen i mundrette chunks. Brun dem på panden i ca. 5 minutter.
-
3Snit hvidløg i tynde skiver. Skær peberfrugten i strimler, og skær tomaterne i mundrette chunks. Hæld det hele på panden sammen med kyllingestykkerne, og steg kort.
-
4Drys med oregano, løgpulver, dild og timian, og krydr med salt og peber. Tilsæt en super gavmild sjat olie og lidt hvidvin. Lad det hele stege stille og roligt under låg i ca. 15 minutter.
-
5Servér gerne retten i panden. Top med skiver af citron, brud af feta, oliven, plukket oregano og persille og et drys chiliflager. Giv lunt brød til, og servér straks.
Tip!
Mindre kan altid gøre det! Har du ikke alle krydderierne eller det hele til toppingen, så brug det, du har!