Stegte grøntsager med camembertfondue
AFTENSMAD

Stegte grøntsager med camembertfondue

Alt smager bedre med blød smeltet ost og, som her, ydmyge grøntsager, der sukker efter at blive stegt. Opskriften er fra den britiske kok Jamie Olivers kogebog ’Helt Enkelt’
  • 6 Personer

Det skal du bruge:

3 stk. søde kartofler (800 g i alt)
3 stk. peberfrugter i forskellige farver
3 fed hvidløg
3 stk. løg i forskellige farver
250 g camembert
1 stk. fransk baguette
0.5 bundt basilikum (15 g)

Basisfødevarer

- olivenolie
- rødvinseddike
- havsalt
- sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 200 °C. Skrub de søde kartofler, og skær dem i skiver på 1½ cm. Fjern kernerne fra peberfrugterne, og skær dem i store stykker. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Bland det hele sammen i en stor bradepande med 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. rødvinseddike og et nip havsalt og sort peber.
  2. 2
    Lad skallen blive på løgene, og skær dem midtover. Læg dem med skærefladerne nedad direkte på ovnristen, og sæt bradepanden med grøntsagerne nedenunder. Bag det i 45 minutter.
  3. 3
    Tag bradepanden ud af ovnen, brug en tang, og flyt løgene over på et skærebræt. Pil dem, bræk dem i mindre stykker, og bland dem i grøntsagerne.
  4. 4
    Skær skorpen af oversiden på camemberten, men lad en kant på 1 cm være tilbage hele vejen rundt. Lav plads til osten midt i bradepanden, dryp den med lidt olivenolie, krydr med sort peber, og sæt bradepanden i ovnen i yderligere 10 minutter. Læg baguetten ved siden af bradepanden, og varm den op. Pluk basilikumbladene over, og server!