Coop kan ikke vente på EU og stopper salget af stegepander med PFAS

Medlemmer og kunder skal kunne undgå PFAS, når de handler
i Coops butikker. Derfor stopper Coop salget af alle stegepander med PFAS

PFAS ophobes i kroppen

I Coop mener vi ikke, at PFAS hører hjemme i dagligvarer, og derfor har vi arbejdet systematisk med at udfase stofferne siden 2014. Med stegepanderne er vi så godt som i
mål.
PFAS er en gruppe stoffer, som kan bruges til at gøre produkter som f.eks. regntøj, møbler og stegepander vand- og fedtafvisende.
Stofferne ophober sig i vores kroppe og vores miljø og kaldes også evighedskemikalier, fordi de er meget svære at nedbryde. Førende forskere har advaret mod stofferne i mange år og kæder dem sammen med bl.a. svækket immunforsvar, kræft, øget abortrisiko og hormonforstyrrelser.
I Coop har vi altid kæmpet forbrugernes sag, så når forskere og eksperter udtrykker bekymring, holder vi os ikke tilbage med at stille strengere krav end lovgivningen. Det er det eneste rigtige at gøre, så medlemmer og kunder ikke skal bekymre sig, når de handler i vores butikker.
I 2014 forbød vi PFAS i emballage af papir og pap. Siden hen har vi fået PFAS-stofferne ud af bl.a. kosmetik, tandtråd, overtøj, regntøj, sko og møbler.
 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Danskerne vil gerne undgå PFAS

Tre ud af fire danskere mener, at det er vigtigt at undgå PFAS, men de fleste ved ikke, hvilke produkter de skal vælge for at undgå PFAS. I den kommende tid sætter vi skilte op ved alle vores stegepander og bageforme i vores butikker. Skilte, som tydeligt viser, at varerne er fri for PFAS.
Nu har vi i Coop vist, at det godt kan lade sig gøre at forbyde PFAS i forbrugerprodukter. Vi håber meget, at EU vil gøre det samme.

Læs mere om