Orzo med ristede tomater, chorizo, feta og basilikum
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | blandede babytomater (skær evt. større tomater over) |
200 g | chorizo , skåret i skiver |
2 kviste | timian , frisk |
3 spsk. | olivenolie , plus lidt ekstra |
500 g | orzo pasta |
1 spsk. | rødvinseddike |
1 fed | hvidløg , fintrevet |
125 g | feta , smuldret |
1 håndfuld | friske basilikumblade |
- | salt |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Forvarm ovnen til 220 C. Placer tomaterne og chorizoen i en mellemstor bradepande, top med timian og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber, og rist i 20-25 minutter, indtil tomaterne sprækker og frigiver saft. Fjern fra ovnen og sæt til side.
-
2Mens tomaterne og chorizoen ristes i ovnen, bringes en stor gryde med saltet vand i kog. Kog orzoen, indtil den er al dente (ca. 7 minutter), dræn, overfør derefter til en skål og tilføj den ristede tomat-chorizoblanding. Tilføj eddike, hvidløg, feta og halvdelen af basilikummen. Rør sammen for at blande ingredienserne. Krydr med salt og peber, og server varm eller ved stuetemperatur, toppet med lidt ekstra basilikum.