Salte gulerodsvafler med avocado og grøn pesto
- 4 Personer
Vafler
300 g | kikærtemel eller hvedemel |
2 tsk. | bagepulver |
1 nip | salt |
5 dl. | mælk |
2 spsk. | olivenolie + ekstra til at smøre vaffeljernet |
300 g | revne gulerødder |
Topping
- | pesto |
- | avocado |
- | spirer |
- | ristede pinjekerner eller mandler |
- | friskkværnet peber og flagesalt |
Grøn pesto
1 bundt | frisk basilikum |
1 håndfuld | rucola |
1 dl. | olivenolie |
1 spsk. | gærflager eller parmesan (kan undlades) |
40 g | pinjekerner eller mandler + ekstra til topping |
1 fed | hvidløg |
- | flagesalt |
Sådan gør du
-
1Pisk en dej af kikærtemel, bagepulver, salt, mælk og olie.
-
2Riv gulerødder groft på et rivejern og vend dem i dejen.
-
3Lad dejen hvile i 10 minutter, imens dit vaffeljern varmer op. Smør dit vaffeljern med lidt olie og hæld dej i vaffeljernet.
-
4Bag vaflerne, til de er gyldne. Servér med pesto, avocado, lidt friske spirer, ristede pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.
-
5Rist pinjekerner eller mandler på en tør pande, til de er gyldne. Blend alle ingredienserne sammen i en minihakker, til der ikke er for grove stykker tilbage i pestoen. Smag til med salt. Opbevar din pesto i køleskabet.