Mandelgrød med bær og vanilje
FROKOST

Mandelgrød med bær og vanilje

Mandelmælk og vanilje giver denne risengrød en lækker smag, og så kan den serveres til mælkeallergikeren uden problemer. Grøden laves på risottometoden, så går det lidt hurtigere. Husk at smage til med salt, ellers smager den fladt og kedeligt.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl. vand
200 g grødris
1 l. mandelmælk
1 stk. vaniljestang, halveret
2 stk. strimler citronskal (kan udelades)
- Salt, efter smag
- til servering: bærkompot, friske bær eller solbærsyltetøj + ristede mandelflager

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld vandet i en gryde, og bring det i kog
  2. 2
    Tilsæt grødrisene, og lad dem simre under omrøring i 2-3 minutter
  3. 3
    Rør ca. 1 dl af mandelmælken i sammen med vaniljestang og citronskal
  4. 4
    Lad grøden simre uden låg under omrøring, til mandelmælken er kogt let ind
  5. 5
    Gentag pkt. 2, indtil al mandelmælken er brugt, det tager ca. 25-30 min. Smag til med salt. Fjern vaniljestang og citronskal, og server grøden lun med bærkompot og ristede mandelflager

Tip!

Lad mandelgrøden køle ned, og vend den så med lidt græsk yoghurt eller let pisket fløde, så har du din egen hjemmelavede risdessert. Server den toppet med kernerne af passionsfrugt eller en klat tropisk marmelade.