Krydret risengrød med appelsinsukker og rørt vaniljesmør
- 4 Personer
Ingredienser
2 dl. | vand |
200 g | grødris |
1 l. | sødmælk |
1 stk. | kanelstang |
tsk. | tørret ingefær |
10 stk. | hele kardemommekapsler |
- | Salt, efter smag |
Appelsinsukker
- | revet skal af 1 appelsin |
4 spsk. | sukker |
Rørt vaniljesmør
100 g | smør |
stk. | vaniljestang |
Til servering
- | granatæblekerner, kokosflager eller frisk mango |
Sådan gør du
-
1Hæld halvdelen af vandet i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt grødrisene, og lad dem simre under omrøring i 2-3 minutter.
-
2Rør resten af vandet og mælken i sammen med krydderier. Lad grøden simre under låg ved middel varme i ca. 45 min., til grøden er tyk og risene møre, husk at røre ofte, så den ikke brænder på. Smag til med salt.
-
3Appelsinsukker: Bland sukker og appelsinskal i en skål, og lad det trække i 5-10 min.
-
4Vaniljesmør: Skrab kornene af den halve vaniljestang, og bland dem med smørret. Pisk smørret i 3 min., til det er blødt.
-
5Fjern krydderierne, og server grøden lun, drysset med appelsinsukker og en klat vaniljesmør.
Tip!
Prøv forskellige citrusfrugter til appelsinsukkeret. Kombiner f.eks. revet skal af mandarin og citron. Rester af grøden kan bruges til klatkager, rør et par æg i, og steg klatter gyldne i smør på en pande. Tilsæt evt. 1 dl rosiner i pkt. 2, de bliver dejligt saftige og giver en sødlig smag i grøden.