Krydret risengrød med appelsinsukker og rørt vaniljesmør
AFTENSMAD

Krydret risengrød med appelsinsukker og rørt vaniljesmør

Ikke helt den klassiske risengrød, for vi har kogt den med julens krydderier og pifter smagen ekstra op med citrussukker og lækkert vaniljesmør.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl. vand
200 g grødris
1 l. sødmælk
1 stk. kanelstang
tsk. tørret ingefær
10 stk. hele kardemommekapsler
- Salt, efter smag

Appelsinsukker

- revet skal af 1 appelsin
4 spsk. sukker

Rørt vaniljesmør

100 g smør
stk. vaniljestang

Til servering

- granatæblekerner, kokosflager eller frisk mango

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld halvdelen af vandet i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt grødrisene, og lad dem simre under omrøring i 2-3 minutter.
  2. 2
    Rør resten af vandet og mælken i sammen med krydderier. Lad grøden simre under låg ved middel varme i ca. 45 min., til grøden er tyk og risene møre, husk at røre ofte, så den ikke brænder på. Smag til med salt.
  3. 3
    Appelsinsukker: Bland sukker og appelsinskal i en skål, og lad det trække i 5-10 min.
  4. 4
    Vaniljesmør: Skrab kornene af den halve vaniljestang, og bland dem med smørret. Pisk smørret i 3 min., til det er blødt.
  5. 5
    Fjern krydderierne, og server grøden lun, drysset med appelsinsukker og en klat vaniljesmør.

Tip!

Prøv forskellige citrusfrugter til appelsinsukkeret. Kombiner f.eks. revet skal af mandarin og citron. Rester af grøden kan bruges til klatkager, rør et par æg i, og steg klatter gyldne i smør på en pande. Tilsæt evt. 1 dl rosiner i pkt. 2, de bliver dejligt saftige og giver en sødlig smag i grøden.