Nye kartofler med avocadobasilikumpesto og pocheret æg
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | nye kartofler |
4 stk. | æg |
1 spsk. | lagereddike |
Pesto:
50 g | pinjekerner |
1 dl. | solsikkekerner |
1 bundt | frisk basilikum ca. 2 dl, når bladene er taget af stilkene |
1 stk. | avocado |
1 stk. | citron (saften) |
2 fed | hvidløg |
1 dl. | Ekstra jomfruolivenolie |
- | salt |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Start med at bringe kartoflerne i kog i godt saltet vand. Regn med en spsk. salt per liter vand. Når vandet koger, lad kartoflerne simre i 5-7 minutter: 5, hvis det er små kartofler, og 7, hvis de er mellemstørrelse. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i vandet i ca. 15 minutter, eller til de er akkurat møre. Hæld vandet fra og lad dem stå uden låg.
-
2Rist kernerne ved lav varme på en pande, rør jævnligt, så varmen fordeles. Når kernerne er gyldne, hældes de af panden og ud på et stykke bagepapir. Lad dem køle. I en foodprocessor hakkes basilikum, citronsaft, hvidløg, avocado og de ristede kerner. Når blandingen er som grov, cremet pesto, tilsættes olivenolien, og der hakkes et par sekunder mere. Pestoen skal være cremet, men må gerne have lidt tekstur. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft. Vend kartoflerne med pestoen og fordel på tallerkener.
-
3Bring en gryde eller kasserolle med vand i kog. Tilsæt en skefuld eddike. Når vandet simrer, slå først et æg ud i vandet, derefter det næste. Lad æggene simre i ca. 2 1/2-3 minutter, hvorefter de tages op med en hulske. Fjern trådene af hvide. Gentag med de resterende æg.
-
4Læg de pocherede æg på kartoflerne, drys med frisk peber og et drys havsalt og evt. lidt friske urter. Man kan også drysse med lidt tørret chili.