Gammeldags pie med kylling, hvide asparges og svampe
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | olivenolie |
25 g | smør |
200 g | champignon i skiver |
300 g | hakket kylling |
2 stk. | bagekartofler |
3 stk. | porrer i skiver |
1 bundt | friske hvide asparges |
2 spsk. | timian, frisk uden stænglerne |
- | friskkværnet peber |
2 dl. | piskefløde |
4 dl. | hønsefond |
0.5 dl. | koldt vand |
2 tsk. | majsstivelse |
- | havsalt |
- | butterdej |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret og tilsæt olien og svampene. Skru op til mellemhøj varme og svits svampene, til de er gyldne og ca. halveret i størrelse. Tilsæt den hakkede kylling og steg videre, til kødet er gennemstegt.
-
2Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2x2 cm. Tilsæt kartoflerne sammen med halvdelen af fonden. Lad retten simre i 10 minutter, til kartoflerne er møre, men har bid.
-
3Skær den nederste trævlede del af aspargesene, og del dem derefter i tre dele. Tilsæt porrer, asparges, fløde og resten af hønsefonden. Lad igen fyldet simre i ca. 10 minutter, til aspargesene er møre.
-
4Rør majsstivelse ud i det kolde vand. Tilsæt en skefuld til fyldet ad gangen, til den ønskede tykkelse er opnået. Lad fyldet koge let op, og smag til med havsalt og frisk timian. Lad køle 10-15 min.
-
5Fordel fyldet i et ildfast rundt eller aflangt fad. Dæk det herefter med butterdej. Hvis butterdejen er for lille til at dække, læg da et par lag sammen og rul ud med kagerulle til den ønskede størrelse. Dejen skal dække hele pie’en. Stop godt ned i siderne.
-
6Pie’en skal bage ca. 25 minutter ved 200 grader i almindelig ovn eller 180 grader med varmluft til butterdejen er gylden og sprød. Denne pie kan nydes både varm og ved stuetemperatur.