Julekugler med ingefær og glasur
- 10 Personer
Ingredienser
160 g | hvedemel |
50 g | mandelmel |
100 g | sukker |
0.5 tsk. | bagepulver |
1.25 tsk. | stødt ingefær |
nip | flage salt |
125 g | koldt smør i tern |
tsk. | flydende honning |
Dekorationsglasur
100 g | flormelis |
1 tsk. | citronsaft |
1 tsk. | æggehvide |
lidt | fintrevet skal fra ½ citron |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 160 C varmluft. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
-
2Kom smørret og honningen i skålen og gnid det ind i melblandingen. Saml dejen. Den føles tør til at starte med, men melet skal nok optages af smørret. Lad dejen hvile på køl i 15-30 min.
-
3Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm. Stik kagerne ud med rund udstikker. Fjern den resterende dej rundt om de udstukne cirkler. Gentag processen, til du har brugt al dejen. Prik evt. et hul i toppen af hver kage med et sugerør, så kan du sætte snor i dem, efter de er bagt.
-
4Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og en smule hævede, hold øje med dem undervejs, de kan pludselig skifte farve.
-
5Lad kagerne køle helt af på en rist.
-
6Dekorationsglasur med citron: Afhængig af, hvilket mønster du vil tegne med glasuren, kan du ende med at skulle bruge mere/mindre glasur. Lav evt. lidt ad gangen, så du undgår spild. Sigt flormelissen ned i en skål. Pisk æggehviden let sammen med en gaffel. Tilsæt æggehvide og citronsaft gradvis, og rør den ud i flormelissen. Rør grundigt for at undgå klumper. Konsistensen skal være tyk og ganske lidt flydende, så mønstret ikke flyder sammen på kagerne. Smag evt. til med citronskal.
-
7Kom glasuren i en sprøjtepose med en meget lille tyl. Fordel glasuren på kagerne. Lad dem gerne tørre en lille times tid inden servering.