Gulerodsboller med gurkemeje
- 8 Personer
Ingredienser
200 g | reven gullerod |
2.5 dl. | kogt vand |
2.5 dl. | yoghurt naturel |
0.5 dl. | olie |
50 g | gær |
2 tsk. | fint salt |
1 tsk. | gurkemeje |
60 g | havregryn |
240 g | speltmel |
0.56 stk. | æg til pensling |
lidt | sesam evt. birkes og solsikke |
Sådan gør du
-
1Kom gulerødder i en skål. Tilsæt det varme vand og yoghurt.
-
2Tilsæt de øvrige ingredienser lidt efter lidt. Rør dejen godt igennem og lad den hæve i 40 minutter.
-
3Del dejen i 16 dele og rul til aflange boller. Læg bollerne på to plader.
-
4Lad dem efterhæve i ca. 30 min.
-
5Sæt ovnen på 175 grader varmluft eller almindelig ovn på 190 grader. Pensl med æg og drys.
-
6Bag bollerne og lad dem afkøle.