Gulerodsboller med gurkemeje
BAGVæRK

Gulerodsboller med gurkemeje

  • 8 Personer

Ingredienser

200 g reven gullerod
2.5 dl. kogt vand
2.5 dl. yoghurt naturel
0.5 dl. olie
50 g gær

2 tsk. fint salt
1 tsk. gurkemeje
60 g havregryn
240 g speltmel
0.56 stk. æg til pensling
lidt sesam evt. birkes og solsikke

Sådan gør du

  1. 1
    Kom gulerødder i en skål. Tilsæt det varme vand og yoghurt.
  2. 2
    Tilsæt de øvrige ingredienser lidt efter lidt. Rør dejen godt igennem og lad den hæve i 40 minutter.
  3. 3
    Del dejen i 16 dele og rul til aflange boller. Læg bollerne på to plader.
  4. 4
    Lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  5. 5
    Sæt ovnen på 175 grader varmluft eller almindelig ovn på 190 grader. Pensl med æg og drys.
  6. 6
    Bag bollerne og lad dem afkøle.