Majsfarserede peberfrugter med syltede jalapeñoer
AFTENSMAD

Majsfarserede peberfrugter med syltede jalapeñoer

Denne opskrift er helt vegetarisk. Peberfrugterne fyldes med majsfars lavet på polenta. Nyd synet og smagen af de hele peberfrugter, store løgskiver og smukke jalapeños-ringe på toppen.  
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. jalapeno grøn, skåret i tynde skiver, med kerner
2 spsk. æblecidereddike
1 tsk. sukker
250 g majs frosne/optøede
1 dl. piskefløde
50 g polenta, instant
3 fed hvidløg knuste
1 stk. æg
7 spsk. olivenolie
75 g mozzarella fast, groftrevet
75 g cheddar lagret, groftrevet
4 stk røde snackpeberfrugter
2 stk løg skåret i 5 skiver på 1 cm
5 g timiankvist
10 g koriander frisk, finthakket
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Forvarm ovnen til 180 C varmluft.
  2. 2
    Vend jalapeñoskiverne med eddike og sukker i en lille skål. Stil dem til side, og lad dem trække.
  3. 3
    Bland majs, fløde, polenta, to tredjedele af hvidløgene, æg, 1 spsk. olie, 3⁄4 tsk. salt og et drys friskkværnet peber sammen til en grov puré i en foodprocessor. Hæld puréen i en skål, og rør de 2 slags ost i.
  4. 4
    Skær med en kniv et snit ned langs hver peberfrugt (men ikke helt ned til spidsen). Lad stilken blive siddende. Fjern forsigtigt kernerne med fingrene, og fyld majsfarsen i peberfrugterne.
  5. 5
    Hæld olie i en sauterpande, der kan tåle at komme i ovnen, og læg løgskiverne, så de dækker bunden. Drys med timian, salt og peber. Læg peberfrugterne med snittet opad oven på løgene, og dryp dem med 1 spsk. olie. Hæld 2 dl vand ved uden at ramme peberfrugterne. Bag dem i 30 minutter, skru op for varmen til 200 C varmluft, og giv dem 20 minutter mere, til farsen er gennemkogt, og peberfrugterne har fået farve.
  6. 6
    Rør imens 4 spsk. olie, koriander, resten af hvidløgene, 1 knsp. salt og et drys peber sammen i en skål. Dryp korianderolien over peberfrugterne, drys de syltede jalapeñoer over, og server retten lun.

Tip!

Leg med andre oste – alt, hvad der smelter godt, kan bruges her!