Fyldte portobellosvampe med bacon, persille og porre
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | portobellosvampe 4 store eller 8 lidt mindre portobello |
0.5 stk. | citron |
0.5 bundt | kruspersille |
3 kviste | oregano/merian |
150 g | bacon |
50 g | parmesan |
2 stk. | porre |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader.
-
2Tag svampestokken ud af portobellosvampene. Kom portobellosvampene i et ovnfast fad.
-
3Hak svampestokkene og brug dem som fyld sammen med dampet porre.
-
4Riv skal af citronen og halver den. Pluk og hak persillen. Pluk merian eller oregano fra stilken. Skær bacon i mindre stykker. Riv par-mesan på den fine side af rivejernet.
-
5Skær porre i ringe og kog dem 2-3 min. i vand med salt. Hæld vandet fra og vend porre med olivenolie, citronskal, persille, merian, salt og peber.
-
6Kom porrefyldet i svampene og fordel bacon herpå. Dryp det med olivenolie og bag svampene i 18-20 min., til de er bagte, og bacon er sprødt.
-
7Drys svampene med fintrevet parmesan.
-
8Server portobellosvampene med salat og brød til. Eller server svampene som en del af et udvalg af 3-4 små retter til et aftensmåltid.