Tagine med lam og græskar
- 5 Personer
- 120 Minutes
Ingredienser
2 spsk. | smør |
4 spsk. | olivenolie |
3 stk. | gule løg |
2 fed | hvidløg |
1.2 kg | lammekød i store tern, bov eller kølle er velegnet |
2 dl. | hvidvin gerne en fed og frugtig én af slagsen |
2 dl. | kalvefond eller hønsefond |
2 stænger | kanel |
1 stk. | stjerneanis |
5 stk. | hele kardemommekapsler |
3 stk. | laurbærblade |
1 stk. | usprøjtet appelsin (2 store skræller fra 1 usprøjtet appelsin) |
1 stk. | appelsin uden skræl |
1 håndfuld | abrikoser (tørret) eller sultanarosiner |
5 kviste | timian |
1 stk. | hokkaido græskar eller 1 butternut-græskar |
1 tsk. | flagesalt |
lidt | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Skrab græskarret fri for den trævlede indmad og kerner, skær det ud i tern ca. 3x3 cm og sæt til side.
-
2Smelt smørret med olivenolien i en stor gryde med tilhørende låg. Svits kødet ad 3 omgange over høj varme, så overfladen brunes, og saften bliver inde i kødet.
-
3Hak løg og hvidløg groft og lad løgene svitse ved mellemvarme, til de er bløde og let transparente.
-
4Tilføj appelsin og vend sammen med løgene.
-
5Tilsæt de hele, tørrede krydderier og lammet sammen med rosiner, timiankviste, laurbærblade og hæld vin og fond på. Dæk med vand for resten.
-
6Lad kødet simre ca. 75 min. under låg, eller indtil kødet er mørt, og tilsæt så græskarret og salt og peber. Lad det simre med i en lille halv time, eller til det er mørt uden at være udkogt.
-
7Smag taginen til med salt og frisk appelsinsaft. Server med løse basmatiris.