Tagine med lam og græskar
AFTENSMAD

Tagine med lam og græskar

Her skal både svitses ved høj varme og sidenhen simres, så det saftige lammekød spiller helt rigtigt sammen med hokkaido-græskar, abrikoser, rosiner, appelsin og den marokkansk-inspirerede krydring.  
  • 5 Personer
  • 120 Minutes

Ingredienser

2 spsk. smør
4 spsk. olivenolie
3 stk. gule løg
2 fed hvidløg
1.2 kg lammekød i store tern, bov eller kølle er velegnet
2 dl. hvidvin gerne en fed og frugtig én af slagsen
2 dl. kalvefond eller hønsefond
2 stænger kanel
1 stk. stjerneanis
5 stk. hele kardemommekapsler
3 stk. laurbærblade
1 stk. usprøjtet appelsin (2 store skræller fra 1 usprøjtet appelsin)
1 stk. appelsin uden skræl
1 håndfuld abrikoser (tørret) eller sultanarosiner
5 kviste timian
1 stk. hokkaido græskar eller 1 butternut-græskar
1 tsk. flagesalt
lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skrab græskarret fri for den trævlede indmad og kerner, skær det ud i tern ca. 3x3 cm og sæt til side.
  2. 2
    Smelt smørret med olivenolien i en stor gryde med tilhørende låg. Svits kødet ad 3 omgange over høj varme, så overfladen brunes, og saften bliver inde i kødet.
  3. 3
    Hak løg og hvidløg groft og lad løgene svitse ved mellemvarme, til de er bløde og let transparente.
  4. 4
    Tilføj appelsin og vend sammen med løgene.
  5. 5
    Tilsæt de hele, tørrede krydderier og lammet sammen med rosiner, timiankviste, laurbærblade og hæld vin og fond på. Dæk med vand for resten.
  6. 6
    Lad kødet simre ca. 75 min. under låg, eller indtil kødet er mørt, og tilsæt så græskarret og salt og peber. Lad det simre med i en lille halv time, eller til det er mørt uden at være udkogt.
  7. 7
    Smag taginen til med salt og frisk appelsinsaft. Server med løse basmatiris.