Pajeon, koreanske pandekager med forårsløg og kimchi
VEGETAR

Pajeon, koreanske pandekager med forårsløg og kimchi

Prøv denne anderledes form for pandekager som velkomstsnack eller et lettere måltid. Krydr med chili efter behov - og spar lidt på det stærke, hvis børn skal kunne spise med. 
  • 4 Personer

Ingredienser

125 g hvedemel
30 g rismel (kan erstattes af hvedemel)
2 spsk. ristede sesamfrø sorte eller almindelige
1 stk. æg
3 dl. vand
- friskkværnet peber efter smag
0.5 tsk. flagesalt
1 bundt forårsløg
2 stk. grøn chili
- neutral olie til stegning, gerne vindruekerneolie

Dyppesauce

0.5 dl. soyasauce
0.25 dl. riseddike eller mirin
lidt chiliflager
2 cm ingefær fintrevet
1 fed hvidløg fintrevet
2 spsk. ristede sesamfrø sorte eller almindelige

Sådan gør du

  1. 1
    Bland mel, rismel, sesamfrø, salt og sort peber, og rør ægget i. Tilsæt vand og rør dejen ensartet. Den skal være ret tynd. Lad dejen hvile i køleskabet i en halv time, det gør den så meget nemmere at stege, uden at den går i flere stykker.
  2. 2
    Fjern de yderste blade på forårsløgene og skær dem i ganske tynde skiver, også det grønne. Fjern kernerne fra de grønne chili og skær dem ligeledes i tynde skiver. Varm en pande op med en smule olie og svits både forårsløg og chili et minuts tid, til de er let bløde, men ikke brune. Tag af varmen.
  3. 3
    Bland alle delene til dyppesaucen og lad den stå og trække smag, mens dejen hviler færdig.
  4. 4
    Varm en smule olie op på en stor pande, tilsæt et par skefulde af løg-chiliblandingen, og hæld dej på til en tynd pandekage, ca. en lille halv dl alt efter pandens størrelse. Pas dog på ikke at lave dem for tykke, de er lækrest, når de er tynde og delikate.
  5. 5
    Server dem lune, allerhelst efterhånden som de bliver færdige, med ekstra kimchi og saucen ved siden af til at dyppe i.