Confiterede svampe
- 8 Personer
- 20 Minutes
Ingredienser
600 g | blandede svampe friske (f.eks. kejserhatte, bøgehatte eller kantareller) |
200 g | smør |
2 fed | hvidløg i tynde skiver |
4 kviste | frisk timian |
2 tsk. | hvidvinseddike |
2 tsk. | sojasauce eller portvin |
Sådan gør du
-
1Skær store svampe i mundrette stykker.
-
2Kom de rengjorte svampe på en tør, varm pande, og lad dem riste over medium/høj varme i 3 min.
-
3Tilsæt smør, hvidløg og timian. Skru ned for varmen, og lad det simre videre i ca. 10 min., til svampene er gyldne og møre, men stadig faste.
-
4Tilsæt hvidvinseddike, og lad det koge ind. Smag til med salt, peber og evt. soja/portvin.
-
5Opbevar svampene på køl indtil servering, og lun dem lidt inden, så smørret smelter.
-
6Server svampene som alternativ til kryddersmør til en god bøf eller steg.
Tip!
Gør svampesmagen endnu mere intens ved at tilsætte et par dråber trøffelolie lige inden servering.