Klar suppe med hurtige kødboller, kikærter og grønkål
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
1.2 l. | hønsefond |
2 stk. | porrer |
2 stk. | gulerødder |
3 stk. | Mellemstore kartofler |
1 stk. | medisterpølse |
2 dl. | kogte kikærter |
200 g | grønkål |
1 stk. | squash |
lidt | salt og friskkværnet peber |
Til servering
50 g | parmesan eller grøn pesto |
- | god olivenolie |
1 stk. | surdejsbrød |
Sådan gør du
-
1Varm fonden op.
-
2Skær porre i skiver og gulerødder og kartofler i tern og læg det i gryden med fonden. Giv et generøst drys friskkværnet peber, smag til med salt, hvis fonden ikke er saltet.
-
3Lad suppen simre i 5 minutter.
-
4Pres små kødboller ud af medisterpølsen og direkte ned i suppen. Tilsæt kikærter. Lad det hele simre i 10 minutter, til kødbollerne og grøntsagerne er møre.
-
5Rens kålen, og skær midterdelen fra. Skær kålen i store stykker og squashen i tynde skiver, og tilsæt det til suppen.
-
6Kog op i et minuts tid, til grønkålen er akkurat mør.
-
7Server suppen med friskrevet parmesan eller en skefuld grøn pesto, et dryp olivenolie og et godt stykke brød til.