Lun quinoasalat med sød kartoffel og bagt tofu
- 4 Personer
- 50 Minutes
Bagt tofu
300 g | tofu |
25 g | frisk ingefær |
2 fed | hvidløg |
1 dl. | soya |
0.5 dl. | sesamolie |
50 g | sesamfrø |
Quinoasalat
3 dl. | quinoa |
3 stk. | søde kartofler |
0.5 dl. | olivenolie |
0.5 tsk. | flagesalt |
0.5 tsk. | tørret chili |
300 g | grønkål |
Olie-/eddikedressing
1 dl. | olivenolie |
0.5 dl. | æblecidereddike |
1 tsk. | flydende honning eller ahornsirup |
Tahindressing
0.5 dl. | Tahin |
1 dl. | Iskoldt vand |
1 fed | hvidløg |
1 dl. | yoghurt |
1 stk. | saft fra citron |
- | olivenolie |
Sådan gør du
-
1Skær tofu i skiver eller tern. Riv ingefær og hvidløg fint og bland med soya og sesamolie. Vend tofu heri, så alt er dækket, og lad trække.
-
2Skyl quinoa grundigt og kog efter anvisning på pakken. Skræl de søde kartofler og skær i store tern på 2x2 cm. Vend i olie, salt og chili, og fordel på en bradepande med bagepapir. Bag de søde kartoffeltern ved 200 C i almindelig ovn, til de er møre, ca. 25 minutter. Lad dem køle af på bradepanden.
-
3Rør olie/eddikedressingen sammen og sæt til side. Bland tahin og isvand til en creme. Tilsæt hvidløg, yoghurt og citronsaft, og vend olien i lidt ad gangen, til konsistensen er cremet. Smag til med salt og friskkværnet peber.
-
4Læg tofuen med marinaden på et stykke bagepapir på bagepladen og drys med sesamfrøene. Bag den gylden ca. 20 minutter.
-
5Skyl grønkål grundigt og fjern midterstokken. Dup tør og vend med flagesalt. Massér kålen, til den føles blød. Fordel den på et stort fad sammen med den kogte quinoa og søde kartofler. Dryp olie-/eddikedressingen over.
-
6Arrangér tofuen ovenpå. Server med tahindressingen ved siden af.