Fransk julegryde
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | Toulouse (ferks fransk pølse) |
4 stk. | Chipolatas (fersk fransk pølse) |
250 g | grønne linser |
100 g | Ventreche Bigourdan (fransk bacon) |
lidt | peber (fx vild sort Madagascar peber) |
2 stk. | løg |
2 stk. | gulerødder store |
4 stænger | selleri |
1 stk. | fennikel |
4 fed | hvidløg |
- | laurbærblade |
- | rosmarin |
15 stk. | svesker |
2 dl. | rødvin (blot det samme du drikker) |
300 ml. | hønse- eller grøntsagsbouillon |
Tilbehør
- | kartoffelmos (eller rodfrugtmos) |
Sådan gør du
-
1Forvarm ovnen til 140 grader.
-
2Skær Toulousen i 4-5 stykker og halvér Chipolataen. Brun dem af i en kasserolle ved medium varme. Tag dem ud og sæt dem til side.
-
3Hak løgene groft og sautér sammen med de fire fed hvidløg med skal (hvidløgene damper indeni).
-
4Skær selleri og fennikel i mindre stykker og tilføj, når løg er blevet bløde. Skær gulerødder i større stykker og rør sammen med de øvrige ingredienser. Tilføj Ventreche Bigourdan og kog det hele sammen i op til 30 minutter.
-
5Tag hvidløgsfed op af kasserollen, fjern skallen, hak feddene og læg dem tilbage i kasserollen. Tilsæt peber, en stilk rosmarin og tre laurbærblade.
-
6Tilføj linserne og rør rundt. Læg pølser og svesker på toppen og tilføj herefter vin og bouillon, så det næsten dækker.
-
7Sæt låg på kasserollen, og sæt den i ovnen i 1,5 time, eller indtil retten bliver mørk og tyk, og linserne er blevet møre.
-
8Smag til med salt og peber, og server en cremet mos.