Rødbeder med pære, za’atar  og vinaigrette
FROKOST

Rødbeder med pære, za’atar og vinaigrette

Rødbeder kan bruges til et væld af forskellige retter. Bagte rødbeder smager virkelig dejligt, og i denne opskrift parrer vi dem med pærer, estragon og granatæbler og får en sødlig og fyldig salat med mellemøstlige noter. 
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Ingredienser

500 g rødbeder
- citronsaft
2 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
3 spsk. appelsinsaft
- salt og sort peber
1 tsk. sumac eller revet skal af økologisk appelsin
3 tsk. sesam
3 stængler estragon
0.5 granatæble
2 pærer

Sådan gør du

  1. 1
    Vask rødbederne, og sæt dem i ovnen ved 250 C i 40-50 minutter (alt efter størrelse). De skal branke lidt. Lad dem køle helt af, og pil så skindet af. Del rødbederne i både.
  2. 2
    Rør citronsaft, olivenolie, honning og appelsinsaft sammen, smag til med salt og peber.
  3. 3
    Rist sesam på en pande, til frøene er gyldenbrune. Bland dem med sumak eller appelsinskal og plukket estragon.
  4. 4
    Bank granatæblekernerne ud af granatæblet med en træske. Vask pærerne, og skær dem i både. Servér de bagte rødbeder i en skål med pærer og granatæblekerner, og fordel vinaigretten over. Drys za’atar over retten.