Rødbeder med pære, za’atar og vinaigrette
- 4 Personer
- 50 Minutes
Ingredienser
500 g | rødbeder |
- | citronsaft |
2 spsk. | olivenolie |
1 tsk. | honning |
3 spsk. | appelsinsaft |
- | salt og sort peber |
1 tsk. | sumac eller revet skal af økologisk appelsin |
3 tsk. | sesam |
3 stængler | estragon |
0.5 | granatæble |
2 | pærer |
Sådan gør du
-
1Vask rødbederne, og sæt dem i ovnen ved 250 C i 40-50 minutter (alt efter størrelse). De skal branke lidt. Lad dem køle helt af, og pil så skindet af. Del rødbederne i både.
-
2Rør citronsaft, olivenolie, honning og appelsinsaft sammen, smag til med salt og peber.
-
3Rist sesam på en pande, til frøene er gyldenbrune. Bland dem med sumak eller appelsinskal og plukket estragon.
-
4Bank granatæblekernerne ud af granatæblet med en træske. Vask pærerne, og skær dem i både. Servér de bagte rødbeder i en skål med pærer og granatæblekerner, og fordel vinaigretten over. Drys za’atar over retten.