Pasta med blå ostesauce og bagte rødbeder
- 4 Personer
Ingredienser
350 g | frisk pasta |
200 g | brune champignon |
300 g | rødbede |
1 stk. | rødløg |
2 fed | hvidløg |
1 håndfuld | frisk spinat |
2.5 dl. | fløde |
75 g | blåskimmelost fx Danablu |
1 håndfuld | frisk timian |
- | olivenolie |
- | salt og sort peber |
- | citron |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 C varmluft. Skræl rødbeder, og skær dem i små tern. Bland med salt, peber, et skvæt olivenolie og lidt citronsaft. Bag dem i 30 minutter i ovnen.
-
2Skyl og skær svampe i skiver. Fjern skræl fra løg og hvidløg, og hak det fint. Steg svampe, løg og hvidløg i lidt olivenolie på en stor pande, til det hele er blødt.
-
3Tilsæt fløde og derefter blåskimmelost lidt ad gangen - smag dig frem efter mængden. Tilsæt 1 dl vand, og smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt hakket timian, skru helt ned for varmen og lad det stå, imens pastaen koges.
-
4Kog den friske pasta al dente i saltet vand. Kom frisk spinat og halvdelen af de bagte rødbeder ned i saucen på panden, og vend den kogte pasta i. Servér toppet med resten af de bagte rødbeder og frisk timian.