Lasagne med svampe og grønne linser
- 4 Personer
Linsesauce
3 spsk. | olivenolie |
2 stk. | Løg, hakkede |
3 stængler | bladselleri hakkede |
3 fed | hvidløg pressede |
1 stk. | rød chili mild, hakket |
300 g | svampe i tern |
1 dåse | tomatpure |
600 g | mosede tomater eller hakkede |
1 tsk. | tørret rosmarin |
2 stk. | laurbærblade |
3 tsk. | tørret oregano |
400 g | linser kogte og afdryppede |
2 spsk. | balsamicoeddike |
lidt | salt og sort peber |
10 stk. | lasagneplader |
4 dl. | bechamel- eller mornaysauce |
250 g | frisk mozarellaost i skiver |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en gryde, og brun løg, bladselleri, hvidløg, chili og svampe, lidt ad gangen, til det er gyldent. Det er vigtigt, at grøntsagerne får farve, da det giver ekstra smag til saucen.
-
2Svits tomatpureen i 1-2 min. under omrøring. Tilsæt de svitsede grønt-sager igen, sammen med mosede tomater og krydderier.
-
3Tilsæt linserne. Lad saucen koge ind 15-20 min. over svag/middel varme, rør af og til. Tænd ovnen på 200/185 C varmluft. Smag saucen til med balsamico, salt og peber.
-
4Smør et ovnfast fad, og start med lasagneplader i bunden. Fordel halvdelen af linsesaucen over, herefter halvdelen af bechamel-/mornay-saucen, derefter endnu et lag lasagneplader og så resten af de to saucer.
-
5Fordel mozzarella på toppen, og bag lasagnen i ca. 50 min.
Tip!
Hvis du vil have ekstra fylde i smagen, så brug røgsalt eller urtesalt i stedet for almindeligt salt, eller tilsæt et par skefulde koncentreret grøntsagsbouillon.