Sprøde forårsruller med kål og gris
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | neutral olie |
450 g | hakket svinekød |
2 fed | hvidløg presset |
3 tsk. | ingefær frisk, presset |
6 stk | forårsløg i skiver |
1 stk. | spidskål lille, i tynde strimler |
3 spsk. | østerssauce |
2 tsk. | sojasauce efter smag |
lidt | hvidvinseddike efter smag |
30 stykker | forårsrulledej eller filodej (300g) |
- | neutral olie til fritering |
Tilbehør
- | lime frisk |
- | sød chilisauce |
- | koriander til drys |
Sådan gør du
-
1Varm olien på en pande, og brun kødet af over høj varme i et par minutter. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt hvidløg og ingefær. Lad det stege videre i 2-3 min.
-
2Vend så forårsløg og spidskål i. Lad det stege videre, indtil kålen falder let sammen. Smag til med østerssauce, soja og hvidvinseddike.
-
3Varm olien op til fritering (180 C) i en dyb pande eller en gryde. Test gerne med et lille stykke filodej; det skal bruse, når det kommer i olien.
-
4Læg 2 spsk. fyld på 2 ark dej og fold forårsrullen. Fortsæt med resten af fyldet.
-
5Steg forårsrullerne 1-2 ad gangen i den varme olie (pas på, den er meget varm!) og vend dem evt. undervejs. Steg dem, indtil de er gyldne og sprøde.
-
6Lad dem dryppe lidt af på fedt-sugende papir inden servering.
Tip!
Forårsrullerne foldes ved at lægge den firkantede dej med en spids i retning mod din mave. Tag to skefulde fyld og læg dem 5 cm fra spidsen i bunden som en tyk pølse. Fold nu spidsen en eller to gange over fyldet. Fold herefter sidespidserne ind over din rulle og rul op til den sidste spids er det eneste, der ikke er rullet med. Smør med pisket æg og lim spidsen fast. Rullen skal være fast