Nachos med ærteguacamole
SNACKS OG TILBEHøR

Nachos med ærteguacamole

Med disse hjemmelavede chips styrer du selv, hvor usund snacken skal være. Nyd dem sammen med ærteguacamolen og drøm dig til Mexico.
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk. hvedetortillas mellemstore, evt. majstortillas
4 spsk. olivenolie
lidt flagesalt eller fint salt
lidt stødt chili

Ærteguacamole

150 g frosne ærter optøede
1 stk. avocado moden
4 spsk. creme fraiche
1 fed hvidløg presset
0.5 stk. lime (saften) efter smag
0.5 tsk. stødt spidskommen
0.5 tsk. stødt koriander
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 190/175 grader varmluft. Del hver tortilla i 8 stykker med en skarp kniv/et pizzahjul. Pensl stykkerne med olie på begge sider. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys dem med lidt flagesalt og evt. stødt chili. 
  2. 2
    Bag nachos i ca. 10 min, eller til de er gyldne og sprøde. 
  3. 3
    Lav imens guacamolen: Kom alle ingredienserne i en blender/minihakker, og blend, indtil ærterne er findelte. Smag til med ekstra lime, salt og peber. Sæt guacamolen på køl til servering.