Choko-kerne-pandekager
- 4 Personer
Ingredienser
1.75 dl. | fuldskornsspeltmel eller fuldkornsølandshvede/emmermel |
0.75 dl. | rugmel |
0.5 tsk. | bagepulver |
2 knsp. | natron |
1 knsp. | salt |
0.5 dl. | blandede kerner eller frø som solsikkefrø eller sesamfrø evt. græskarkerner |
40 g | mørk chokolade (70%) hakket fint |
1 stk. | æg |
3 dl. | mælk |
0.5 stk. | skal af økologisk citron fintrevet |
1 dl. | yoghurt eller kefir |
0.5 tsk. | æbleeddike eller citronsaft |
- | jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie |
Topping
- | Kokoschips |
- | bær friske |
- | brombær |
Sådan gør du
-
1Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
-
2Pisk ægget godt sammen. Rør de våde ingredienser sammen og bland det hele godt sammen.
-
3Varm en pande op og kom 2-3 spsk dej på pan-den. Vip panden fra side til side, så du får en tynd pandekage. Helt tynd bliver den dog ikke pga. kernerne.
-
4Steg pandekagerne 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne. Pynt med kokoschips, spiselige blomster, fx bellis, bær og hakkede mandler.