Kylling i kålwok
HURTIG AFTENSMAD

Kylling i kålwok

Sund og hurtig hverdagsmad med masser af smag og varmende krydderier. Retten kan laves på under en halv time og tanker dig op med masser af grønt og magert protein. Du kan sagtens bruge andre typer kål end romanesco, prøv fx savoykål, spidskål eller hvidkål.
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g Kyllingebryst
4 spsk. majsstivelse
lidt salt og lidt peber
5 spsk. neutral olie
3 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 stk. frisk chili i tynde skiver
3 stk. porrer i skiver
1 stk. romanescokål Gerne et stort
2 tsk. sesamolie
2 spsk. sesamfrø
1 stk. lime Brug saften fra 0,5 til 1 lime

Tilbehør

- kogte nudler (f.eks. risnudler)
- sojasauce
- frisk koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Skær hvert kyllingebryst i 4-5 skiver. Bland maizena med salt og peber. Vend hver skive kylling i maizena. 
  2. 2
    Varm halvdelen af olien i en wok, og steg kyllingen gylden over høj varme i ca. 2 min. på hver side. 
  3. 3
    Tag Kyllingen og sæt den til side. Hæld resten af olien i panden og tilsæt ingefær, hvidløg, chili, porrer og kål. Steg det gyldent over høj varme i 3-4 min., til grøntsagerne er møre på overfladen, men stadig har bid. 
  4. 4
    Vend sesamolie, sesamfrø, limesaft og kyllingestykkerne i. Smag til. 
  5. 5
    Server straks sammen med kogte nudler, frisk koriander og sojasauce.