Kan du også spise godt brød næsten som kage, skal du prøve brødet med lækkert fyld
0 Personer
Ingredienser
4 dl
vand
25 g
gær
2 tsk.
fint salt
2 spsk.
olie
200 g
hytteost
150 g
fuldkornsmel
250 g
hvedemel
200 g
mandler
200 g
tørrede abrikoser
ANNONCE
Sådan gør du
1
Rør vand, gær, salt og olie sammen i en skål. Tilføj hytteost, fuldkornsmel og hvedemel og rør godt.
2
Kom mandler heri. Klip eller skær til sidst de tørrede abrikoser i mindre stykker, og vend dem i dejen. Dejen er våd, men vær ikke bekymret. De tørre abrikoservil suge en del natten over.
3
Smør en rugbrødsform med smør eller olie, og hæld dejen heri. Dæk formen med film, og stil den i køleskab i 12-24 timer.
4
Tag den ud af køleskabet, og lad den stå i stuetemperatur i 2-3 timer.
5
Stil formen i en kold ovn, og sæt den på 200 grader.
Bag brødet i 30 minutter. Skru ned til 175 grader og bag brødet yderligere 30 minutter.
6
Tag det ud, og stil det på en rist. Efter 30 minutter kan du tage brødet ud og lade det afkøle uden for formen. Smager godt i flere dage. Også ristet.
Tip!
Hytteost rørt med pesto, brie og blåskimmel smager godt til brødet.