Sovs til flæskestegen
HOVEDRET

Sovs til flæskestegen

Ingen flæskesteg uden sovs. Samvirkes madskribent Mia Kristensen fra CPH Goodfood giver dig gode råd til den perfekte sovs til flæskestegen.
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

40 g smør
4 spsk. hvedemel
6 dl. fond/bouillon kan være stegesky fra panden, fond eller bouillon
2 dråber soyasause
- ribsgele lidt
- peber
1 tsk. æbleeddike brug balsamisk æbleeddike
- piskefløde eventuelt

Tilbehør

- flæskesteg
- kartofler
- Rødkålssalat:

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt mel under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper. Lad melet stege under omrøring i ca. 6 min. til det er lysebrunt og dufter lidt af småkager.
  2. 2
    Kog evt. stegeskyen ind imens, så smagen intensiveres yderligere. Skum fedtet 
af, hvis der er meget af det.
  3. 3
    Tilsæt væsken lidt ad gangen under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog.
  4. 4
    Lad sovsen simre over svag varme, til den er tyknet og kogt igennem (ca. 5 min.). Vær grundig i tilsmagning - med soya, salt, ribsgelé, peber og eddike.Du kan sagtens runde sovsen af med piskefløde, men det maskerer smagen en del.
  5. 5
    Server til flæskestegen!

Tip!

Sovsen er blevet for salt! Skræl en rå kartoffel, og kog den i sovsen et par minutter. Den suger saltet væk fra sovsen.