Sovs til flæskestegen
- 4 Personer
- 15 Minutes
Ingredienser
40 g | smør |
4 spsk. | hvedemel |
6 dl. | fond/bouillon kan være stegesky fra panden, fond eller bouillon |
2 dråber | soyasause |
- | ribsgele lidt |
- | peber |
1 tsk. | æbleeddike brug balsamisk æbleeddike |
- | piskefløde eventuelt |
Tilbehør
- | flæskesteg |
- | kartofler |
- | Rødkålssalat: |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt mel under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper. Lad melet stege under omrøring i ca. 6 min. til det er lysebrunt og dufter lidt af småkager.
-
2Kog evt. stegeskyen ind imens, så smagen intensiveres yderligere. Skum fedtet af, hvis der er meget af det.
-
3Tilsæt væsken lidt ad gangen under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog.
-
4Lad sovsen simre over svag varme, til den er tyknet og kogt igennem (ca. 5 min.). Vær grundig i tilsmagning - med soya, salt, ribsgelé, peber og eddike.Du kan sagtens runde sovsen af med piskefløde, men det maskerer smagen en del.
-
5Server til flæskestegen!
Tip!
Sovsen er blevet for salt! Skræl en rå kartoffel, og kog den i sovsen et par minutter. Den suger saltet væk fra sovsen.