Fisk i fad
FORRET

Fisk i fad

Du skal bare ordne grøntsagerne, lægge fisk og grøntsager i lag og pensle med olie. Resten klarer ovnen på 40 minutter.
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g hvid fisk fx torsk eller mørksej
4 æg str. M/L
2 dl. sødmælk
4 dl. piskefløde
1 tsk. Maizena
2 tsk. Stærk karry eller dijonsennep
- Salt & peber
2 bagekartofler à ca. 250 g stykket
3 små porrer
2 stængler bladselleri
1 spsk. olie
50 g revet ost

Tilbehør

- En god grøn salat
- brød – gerne groft brød

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader. Skær fisken i grove tern. Pisk æg, mælk, fløde, maizena, karry og salt og peber sammen i en skål.
  2. 2
    Skær kartoflerne i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Fordel halvdelen af kartoflerne i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg fisken ovenpå, og fordel porrer og bladselleri imellem. Hæld æggeblandingen over, og fordel resten af kartoflerne ovenpå i et jævnt lag. Pensl toppen med olie, og drys med ost, salt og peber.
  3. 3
    Bag retten i ca. 35-40 minutter, til den er gylden og fast, og kartoflerne er møre.
  4. 4
    Server fiskefadet rygende varmt, gerne med en grøn salat og brød til.