Svinemørbrad med parma og salvie – alt i ovnen
- 4 Personer
Ingredienser
1 | stor svinemørbrad |
lidt | peber |
100 g | parmaskinke |
12 | salvieblade |
600 g | modne cherrytomater |
2 spsk. | olivenolie |
1 kg | kartofler |
- | salt |
1 glas | velafdryppede kapers |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
-
2Ordn svinemørbraden, og krydr med peber. Pak mørbraden ind i parmaskinke, og stik salviebladene ind imellem skiverne af parmaskinke.
-
3Læg mørbraden i et ildfast fad. Skær tomater lige over, og læg dem ved siden af kødet. Dryp olie over både kød og tomater.
-
4Skær kartoflerne lige over, og vend med olie, salt og peber. Kom kartoflerne på en bradepande med bagepapir, og sæt bradepanden i ovnen. Sæt fadet med svinemørbraden og tomaterne ind på en rist over kartoflerne.
-
5Både svinemørbrad og kartofler er klar efter ca. 30 minutter. Skru eventuelt lidt ned for temperaturen den sidste tid.
-
6Hæld kapers hen over kartoflerne, når der mangler ca. 10 minutter af stegetiden.
-
7Skær mørbrad i skiver, og server dem med kartofler og tomater.
Tip!
Lav 2 mørbrad med salvie og parmaskinke, når du er i gang. Smager nemlig herligt koldt i tynde skiver i en salat.