Svinemørbrad med parma og salvie – alt i ovnen
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | stor svinemørbrad |
lidt | peber |
100 g | parmaskinke |
12 stk | salvieblade |
600 g | modne cherrytomater |
2 spsk. | olivenolie |
- | salt |
1 glas | velafdryppede kapers |
1 kg | kartofler |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
-
2Ordn mørbraden, og krydr med peber. Pak nu mørbraden ind i parmaskinke, og stik salvieblade ind imellem hver skive skinke.
-
3Læg den i en ildfast form. Skær tomater lige over og læg ved siden af kødet. Dryp olie over både kød og tomater.
-
4Skær kartoflerne lige over og vend med olie, salt og peber. Kom kartoflerne på en bradepande med bage-papir. Sæt bradepanden i ovnen.
-
5Både svinemørbrad og kartofler er klar efter ca. 30 minutter. Skru eventuelt ned i grader den sidste tid.
-
6Hæld kapers hen over kartoflerne, når der mangler 10 minutter af stegetiden.
-
7Skær mørbrad i humpler eller skiver, og server dem med kartofler og tomater.
Tip!
Lav 2 mørbrad med salvie og parmaskinke, når du er i gang. Smager nemlig herligt koldt i tynde skiver i en salat.