Fyldte figner med valnødder

Fyldte figner med valnødder

Mellemøstlig og sødmefyldt dessert. Server de fyldte figner, mens de er lune, med kold vaniljeis til.
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g figen, tørret
125 g valnød
4 spsk. sukker
3 spsk. vand
1 stk. kanelstang
3 stk. nelliker
1 tsk. vindruekerneolie

Sådan gør du

  1. 1
    Kom fignerne i en skål, og dæk dem med koldt vand.
  2. 2
    Lad dem stå i en time for at opblødes.
  3. 3
    Klip eller skær toppen af hver figen.
  4. 4
    ? bn fignerne ved hjælp af en teske.
  5. 5
    Hak valnødderne ganske fint.
  6. 6
    Fyld fignerne med valnødder.
  7. 7
    Sæt fignerne ned i en lille gryde.
  8. 8
    Rør sukker og vand sammen i en lille skål, og hæld det over fignerne.
  9. 9
    Kom kanel og nellike i gryden, og dryp olie henover.
  10. 10
    Kog fignerne op under låg, og lad dem simre i 5 minutter.
  11. 11
    Fjern låget, og lad væden koge ind til en sirup.
  12. 12
    Server fignerne lune med vaniljeis eller kolde med flødeskum.