Fyldte figner med valnødder
- 4 Personer
Ingredienser
300 g | figen, tørret |
125 g | valnød |
4 spsk. | sukker |
3 spsk. | vand |
1 stk. | kanelstang |
3 stk. | nelliker |
1 tsk. | vindruekerneolie |
Sådan gør du
-
1Kom fignerne i en skål, og dæk dem med koldt vand.
-
2Lad dem stå i en time for at opblødes.
-
3Klip eller skær toppen af hver figen.
-
4? bn fignerne ved hjælp af en teske.
-
5Hak valnødderne ganske fint.
-
6Fyld fignerne med valnødder.
-
7Sæt fignerne ned i en lille gryde.
-
8Rør sukker og vand sammen i en lille skål, og hæld det over fignerne.
-
9Kom kanel og nellike i gryden, og dryp olie henover.
-
10Kog fignerne op under låg, og lad dem simre i 5 minutter.
-
11Fjern låget, og lad væden koge ind til en sirup.
-
12Server fignerne lune med vaniljeis eller kolde med flødeskum.