Trylledej: Sådan tryller du julehumøret frem

Coop Madskole GoCook hjælper med trylledejen, der kan bruges til julepynt, men ikke kan spises
hjerter, stjerner og træ i trylledej

Du skal bruge:

2 dl. hvedemel

1 dl. fint salt

1 dl. vand

1 spsk. madolie f.eks. rapsolie eller solsikkeolie

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sådan gør du: 

Bland mel og salt sammen i en skål.

Tilsæt vand og olie.

Ælt det hele godt sammen med hænderne, indtil konsistensen er ensartet, glat og smidig, og minder lidt om modellervoks. Det tager 5-10 minutter.

Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i 30-60 minutter.

Rul dejen ud i 6-8 mm tykkelse på et let meldrysset bord eller direkte på et stykke bagepapir. Tryl løs, og brug f.eks. udstikkere til at skabe dine figurer eller form dem med hænderne, præcis som du synes, de skal være.

Bag figurerne hårde i ovnen ved 100 C varmluft i 2-4 timer, afhængigt af tykkelsen. Vend evt. figurerne om nogle gange undervejs, så de tørrer jævnt.