Sådan bliver den bagte kartoffel perfekt
Vælg selv størrelsen
Køb store eller mellemstore kartofler efter smag. Der er ingen, der siger, at en bagt kartoffel skal være kæmpestor. Nogle foretrækker ganske almindelige kartofler, der er bagte.
Sørg for god varme i ovnen
Forvarm ovnen til 200 eller til 220 grader, hvis du skal fylde en hel plade med kartofler.
Hold kartoflerne fugtfri
Vask og tør kartoflerne. Det er især vigtigt, at de er tørre, så de kan få en sprød overflade.
Undgå folie
Kartoflerne skal ikke pakkes ind i folie, så bliver de nemlig kogt i stedet for bagt og får ikke den sprøde, bagte smag.
Gnid lidt olie ind i skrællen
Lidt olie på skrællen sikrer en sprød og lækker skræl til det bløde indre.
Kryds, hvor skatten findes
Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel, gnid smør og salt ned i krydset. Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.
Drys et lag salt i bradepanden
Lad kartoflerne bage i salt. Fordel også en lille smule salt på skrællen. Saltet giver smag og gør kartoflerne møre og sprøde. Prøv også at krydre kartoflerne med karry, hvis du føler dig modig.
Bag kartoflerne midt i ovnen
De skal have mellem 1 og 1 ½ time i ovnen alt efter størrelse.
Med en smørklat smør
Put en klat smør eller cremefraiche i den bagte kartoffel, og server med friske krydderurter.
Prøv mikroovnen til kartofler
Hver kartoffel bages i cirka 7 minutter på fuld effekt (800W). Vend dem halvvejs gennem tilberedningen, og lad dem stå i 1-2 minutter, før de serveres.