Annoncørbetalt indhold fra Label Rouge

Label Rouge: Opdræt af frilandskyllinger, fokus på bæredygtighed forpligter!

Hvad har dyrevelfærd, biodiversitet og miljøhensyn med hinanden at gøre, når det gælder kyllingeopdræt? I Frankrig samler Label Rouge-certificeringen det hele og sikrer dig bæredygtigt fjerkræ. Tag med på tur til en fransk gård - og kig med på livecam, hvor du kan se, hvordan kyllingerne har det

Fritgående kyllinger leve deres naturlige liv og passer samtidig på biodiversiteten

Der tales meget om dyrevelfærd, men der findes ikke mange andre end franske Label Rouges frilandsopdrættere, som så præcist illustrerer, hvad det helt konkret går ud på. Der er respekt om de entusiastiske landmænd, der resolut har forpligtet sig til en ansvarlig, bæredygtig tilgang til kyllingeopdræt, som garanterer fjerkræ af høj kvalitet. Møder man disse fagfolk i Frankrig, bliver man klogere, og det er noget af en øjenåbner, som konkret demonstrerer fordelene ved deres opdrætsmetoder: Respekt for miljø og dyr.

Siden 1960'erne har alle tiltag og metoder for Label Rouge-certificeringen været defineret af det franske landbrugsministerium, så arbejdet med Label Rouges fritgående fjerkræ er i sagens natur ansvarligt og bæredygtigt. Specifikationerne skal overholdes til punkt og prikke af alle i sektoren, og det kontrolleres regelmæssigt af et uafhængigt organ. Det er garanti for høj kvalitet, når det gælder smag, udseende, præsentation og farve. Både ekspert- og forbrugerpaneler tester jævnligt kødets kvalitet.

Respekten for dyrenes velfærd er essentiel, så dyrene har adgang til græsklædte områder med hække, træer og buske året rundt. Her kan kyllingerne udleve deres naturlige adfærd, og de passer samtidig på miljøet. De grønne områder er lidt større end en hektar og lagrer omkring 2,35 tons CO² om året, samtidig med at kyllingernes færden fremmer biodiversiteten. De finder faktisk næsten 10 procent af deres foder blandt engplanter og insekter, og det giver dem en sund og varieret kost. Landmændene dyrker for det meste kyllingernes øvrige foder selv og bruger den producerede gødning til at gøde deres marker med.

Kyllinger med mindre miljøpåvirkning

Branchen stræber også efter at reducere sin miljøpåvirkning. Staldene er i stigende grad bygget til at forbedre energieffektiviteten. De er bedre isoleret med præcise vandmålere, moderniserede varmeapparater, og de bliver mere og mere automatiseret. Om natten søger dyrene husly i hønsehuse af begrænset størrelse.

Afhængig af racen lever en Label Rouge fritgående kylling minimum 81 dage. For at begrænse CO2-aftrykket og respektere dyrene, skal bedrifterne ligge mindre end 100 km fra slagteriet, så der er højst 3 timers dyretransport. Label Rouge bidrager med sine strenge regler til bedre kødkvalitet, samtidig med at kravet til kyllingers lange levetid har reddet gamle, udryddelsestruede, lokale, robuste racer: Nøgenhalset gul kylling fra Landes, Géline de Loué, sort kylling fra Bourgogne og Challans og Géline de Touraine …

 

Se på kyllingerne: Hvis du vil se, hvordan fritgående kyllinger lever, kan du følge webkameraerne, der er installeret i Label Rouge-farme i hele Frankrig. Klik og se de fritgående kyllinger

 

Facts om kyllingerne fra Label Rouge

  1. Avl og opdræt af robuste racer udvalgt for deres tilpasningsevne til frilandsavl.
  2. Fjerkræ opvokset med adgang til udendørsarealer eller fritgående, i små grupper, på store græsarealer og med skyggefulde og beskyttende beplantninger.
  3. Små og mellemstore landbrug med begrænset bebyggelse og bedriftsstørrelser.
  4. 100% plantebaseret foder baseret på korn (mindst 70-75% afhængig af arten), suppleret med planteprotein (ærter, soja osv.).
  5. For fjerkræ er en lang opdrætstid (mindst 81 dage) garantien for fastere og mere velsmagende kød.
  6. Fødevaresikkerhed i alle faser af produktionen med strenge og kontrollerede hygiejneforhold
  7. 6000 opdrættere i hele Frankrig

Denne artikel er sponsoreret og lavet i samarbejde med Label Rouge.