Kom i gang med forårsoprydningen i haven

Sneen er væk, og det står nu lysende klart, at haven trænger til en ordentlig omgang oprydning, inden solen for alvor kommer, og nye planter og blomster skal plantes. Samvirke giver dig her er par forslag til, hvor du kan starte din forårsoprydning i haven.

Sneen er væk, og roddet er nu tydeligt. Se at få ryddet op, inden du skal i gang med at plante nyt.

Sorter jorden i din bede og fjern ukrudt

Ukrudtet står på spring for at formere sig og virkelig slå rødder, inden solen for alvor begynder at skinne. Kom tidsler og mælkebøtter i forkøbet ved at sortere jorden i dine bede og fjerne alt uønsket vækst.

Fjern mosset i græsplænen

Græsplænen er formentlig medtaget efter en lang vinter med hård frost og sne, og hvis du er rigtig uheldig, så er plænen nu angrebet af mos. Mosset i plænen kan du komme til livs ved at rive plænen med en mosrive, så du løsner den uønskede mos, inden græsset for alvor for vand og sol at spire af. Ret græsplænekanterne af med en skarp spade.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Klip tørre stauder ned og del de store stauder

Staudebedet trænger også til en overhaling. Klip de udtørrede stauder ned til jorden, men forsøg ikke at ramme de nye, grønne skud. Er en af stauderne blevet for store, bør du grave den op, dele planten og plante halvdelen lidt væk.

Gør drivhuset rent

Drivhuset trænger formentlig også til en ordentlig omgang. Vask vinduerne og puds dem, ryd op og smid ubrugelige ting ud og sørg for at få fejet helt ind i hjørnerne. Vasker du vinduerne i andet end vand, sørg da for, at midlet ikke er giftigt for naturen (grundvandet) - og husk at flytte planter, potter og spirringer, inden du sjasker med sæbevand.

Læs mere om