Hvornår skal frugten vaskes?
Min mand og jeg er uenige om, hvordan man håndterer frugt og grønt. Jeg vasker altid frugten eller grøntsagen, før jeg skærer den ud. Min mand skærer først ud og vasker bagefter. Jeg synes, denne fremgangsmåde med først at skære og derefter vaske er uhensigtsmæssig, fordi snavset på frugten/grøntsagen bliver ført ind i »såret«, når man skærer, før frugten/grøntsagen er vasket. Og når man vasker udskåren frugt, for eksempel jordbær, så mister man den gode saft. Hvad mener I er den mest hensigtsmæssige fremgangsmåde?
Sidsel Søbjerg
Svar fra Mia Kristensen
Vask frugt og grønt inden udskæring, så fjerner du jord og andet skidt, så det ikke kommer ud på skærebræt og dine hænder, som du håndterer den udskårne frugt med. Det gælder også frugt og grønt, hvor du ikke spiser skrællen, for eksempel melon og ananas.
Mia Kristensen underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.